Broccolipaj

Underbar broccolipaj. Man kan utesluta skinkan om man vill, eller ersätta den med kassler. Tänk på att krama ut broccolin ordentligt. Ju mer vatten det är i broccolin desto längre tid i ugnen. 


Pajdeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1-2 msk vatten

Fyllning
500 gr broccoli
2 dl creme fraiche
1,5 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
salt
peppar
paprikapulver
timjan

Gör så här…

1. Arbeta ihop smör och vetemjöl, tillsätt vatten tills degen blir smidig. Klä en pajform med degen, nagga den och låt den sedan ligga kallt en stund.

2. Koka broccolin några minuter i lättsaltat vatten.

3. Man ska väl egentligen förgrädda skalet men när hungern ropar så går det faktiskt att skippa förgräddningen. Annars så förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.

4. Lägg i broccolin i pajskalet. Blanda samman creme fraiche, mjölk, riven ost, pressad vitök och kryddor. Häll detta över alltsammans. Toppa med lite riven ost. Grädda i ca 30 minuter och serveras med en grönsallad.


Pris

Lidl: 7.80:-/port.
Ica: 9.80:-/port.


/Ebba

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0