Dillkryddad lax med klyftpotatis

Laxfilé låter kanske som en dyr och exklusiv vara för en student.
Men oftast säljer storköpen ut laxfilé i fyrpack till förmånliga priser.
Att laga lax i ugnen går fort och är framförallt enkelt, passar perfekt med
hemmagjorda potatisklyftor en fredagskväll.
2 personer

Ingridienser:

Klyftpotatis
- 10 mellanstora fasta potatisar
- Olivolja
- Matolja
- Havssalt
- Peppar

Gör så här :
1. Sätt på ugnen på 250 grader
2. Skär potatisarna i klyftor utan att skala dom, lägg de sedan i en skål med kallt vatten
och låt dom ligga där i cirka tio minuter.
3. Ta fram en stor ugnsplåt och torka av potatisarna innan du lägger på dom.
4. Häll på rikligt med matolja och olviolja och rör om så den kommer överallt runt potatisarna.
5. Krydda sedan med salt och peppar, och kör i ugnen i cirka 30 minuter.


Dilltäckt Laxfilé:

Ingridienser:
- 2 Laxfiléer
- Matolja
- Hackad dill
- Havssalt
- Svartpeppar


Gör så här:
1. Dra nu ner ugnen på 175 grader
2. Häll i matolja i en ugnfast form och lägg sedan laxfiléerna i mitten.
3. Strö över den hackade dillen över filéerna och i oljan utanför.
4. Avsluta med att salta och peppra.
5. Grädda i ugen i cirka 25 minuter


Servera maten med en kall sås och grönsaker!

Pris / portion:
Ica Maxi : 14 kr
Lidl: 25 kr

/Annie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0