Ceasarsallad med kyckling

Vi byter ut sardellerna mot kyckling och gör en enkel och god ceasarsallad!


Ingredienser:
400 g kyckling
ruccolasallad
isbergssallad
bladspenat
gurka
tomat
parmesanost
sås:
200g creme fraische
1 vitlöksklyfta
några droppar citronsaft

Gör såhär:
Skär upp kyckling och bryn i stekpanna. Skär upp grönsakerna och häll upp allting i en skål. Blanda creme fraischen med den pressade vitlöksklyftan och citronsaften. Servera med riven parmesanost på!
Smaklig måltid!

Pris
Lidl: 18.50:-/port.
Ica: 22.50:-/port.


/Ebba

Pestopasta med kyckling

Det här är en pasta som passar perfekt om du har bråttom eller inte tid för att laga någon avancerad maträtt. Det här är superenkelt och gott!
Ingredienser:
400g kyckling
4 msk grön basilikapesto
salt
peppar
1 msk smör

Gör såhär:
Koka upp pastan. Skär kycklingfiléerna i tärningar, storlek väljer du själv. Stek kycklingen i stekpannan tillsammans med smör. Krydda med salt och peppar. Fräs tills kycklingen är gyllenbrun. Häll av vattnet ur pastan och blanda i peston. Häll till sist i kycklingtärningarna i pestopastan. Servera gärna med sallad! Klart!



Pris
Lidl: 8.50:-/port.
Ica: 11.50:-/port.

/Ebba

Räkpasta

En väldigt god pasta som går på ca 10 minuter att laga. Superenkelt!
Ingredienser:
2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
dill
1.5 dl riven ost
170 g räkor

Gör såhär:
Börja med att koka upp pasta i en kastrull. Häll i grädden i en annan kastrull och koka tillsammans med vitlöken. Tillsätt sedan salt, peppar, och den rivna osten. Häll sedan i räkorna när allting kokat upp. Servera gärna med avocado och toppa med basilikablad!
Samklig måltid!


Pris
Lidl: 8.50:-/port.
Ica: 12.50:-/port.


/Ebba

Dillkryddad lax med klyftpotatis

Laxfilé låter kanske som en dyr och exklusiv vara för en student.
Men oftast säljer storköpen ut laxfilé i fyrpack till förmånliga priser.
Att laga lax i ugnen går fort och är framförallt enkelt, passar perfekt med
hemmagjorda potatisklyftor en fredagskväll.
2 personer

Ingridienser:

Klyftpotatis
- 10 mellanstora fasta potatisar
- Olivolja
- Matolja
- Havssalt
- Peppar

Gör så här :
1. Sätt på ugnen på 250 grader
2. Skär potatisarna i klyftor utan att skala dom, lägg de sedan i en skål med kallt vatten
och låt dom ligga där i cirka tio minuter.
3. Ta fram en stor ugnsplåt och torka av potatisarna innan du lägger på dom.
4. Häll på rikligt med matolja och olviolja och rör om så den kommer överallt runt potatisarna.
5. Krydda sedan med salt och peppar, och kör i ugnen i cirka 30 minuter.


Dilltäckt Laxfilé:

Ingridienser:
- 2 Laxfiléer
- Matolja
- Hackad dill
- Havssalt
- Svartpeppar


Gör så här:
1. Dra nu ner ugnen på 175 grader
2. Häll i matolja i en ugnfast form och lägg sedan laxfiléerna i mitten.
3. Strö över den hackade dillen över filéerna och i oljan utanför.
4. Avsluta med att salta och peppra.
5. Grädda i ugen i cirka 25 minuter


Servera maten med en kall sås och grönsaker!

Pris / portion:
Ica Maxi : 14 kr
Lidl: 25 kr

/Annie

Kryddig tomatsås med zucchini-pasta



Om du vill ha ett nyttigare eller kanske ett veganalternativ till Pasta så kan man byta ut det mot hemmagjord zucchini-pasta.

 

Ingridienser:

En röd lök

2 zucchini

2 msk vitt vin

1 grönsaksbuljong

3 msk chillisås

1 paket krossade tomater

2 msk oregano

Svartpeppar & Salt efter smak

 

 

1.Hyvla mellanbreda skivor av zucchinin med en potatisskalare, det ska se ut ungefär som bandpasta.

2. Lägg all zucchini i en skål och salta och vänd, låt dra i cirka 15 minuter för att vattnet ska sugas ut.

3.Hacka rödlöken i små bitar och fräs sedan mjukt i en kastrull.

4.Häll sedan i förpackningen med krossade tomater och rör om.

5.Medan såsen puttrar kan du addera resterande ingridienser samt kryddor. Låt såsen puttra tills servering
6. Koka upp vatten och vrid ur vattnet ur zucchinin. Koka sedan zucchinin på låg värme i cirka minuter

7.Servera med färska tomater och parmesanost!

Pris / portion:
Ica Maxi: 6 kr
Lidl: 6,5 kr

/Annie


Broccolipaj

Underbar broccolipaj. Man kan utesluta skinkan om man vill, eller ersätta den med kassler. Tänk på att krama ut broccolin ordentligt. Ju mer vatten det är i broccolin desto längre tid i ugnen. 


Pajdeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1-2 msk vatten

Fyllning
500 gr broccoli
2 dl creme fraiche
1,5 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
salt
peppar
paprikapulver
timjan

Gör så här…

1. Arbeta ihop smör och vetemjöl, tillsätt vatten tills degen blir smidig. Klä en pajform med degen, nagga den och låt den sedan ligga kallt en stund.

2. Koka broccolin några minuter i lättsaltat vatten.

3. Man ska väl egentligen förgrädda skalet men när hungern ropar så går det faktiskt att skippa förgräddningen. Annars så förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.

4. Lägg i broccolin i pajskalet. Blanda samman creme fraiche, mjölk, riven ost, pressad vitök och kryddor. Häll detta över alltsammans. Toppa med lite riven ost. Grädda i ca 30 minuter och serveras med en grönsallad.


Pris

Lidl: 7.80:-/port.
Ica: 9.80:-/port.


/Ebba

ta bort fastbränd mat

Om du har spillt mat runt spisplattan och det har bränt fast så stängen du först av värmen och låter plattan kallna. Blöt sedan en handduk med vatten och diskmedel, vrid ur den och lägg den över plattan i några timmar. Torka bort.

Källa: Barnens skafferi, ICA bokförlag

/Johanna


Steka kött i panna

Tänk på att plattan du steker på ska vara lika stor som stekpannans botten. Ta fram köttet i tid ur kylskåpet så det blir rumstempererat. Värm pannan med matfett på plattans högsta värme. När matfettet slutat bubbla och blivit ljusgult, lägger du i köttet. Sänk värmen när köttet lagts i så får köttet fin färg och blir sakta och ordentligt genomstekt. När köttsaften sipprar ut är köttet klart
Källa: Barnens skafferi, ICA bokförlag

/Johanna

Hur ren är disktrasan?

En disktrasa behöver inte ens lukta illa för att vara en bakteriehärd. Koka disktrasan ibland och skölj ur den eller tvätta den i 90 grader i tvättmaskin. Se till att den torkar ordentligt mellan varven. Helst inte över kranen. Det är för varmt, hellre över t.ex. diskstället som är lite luftigare.

Källa: www.neminrockstar.se, Barnens skafferi, ICA bokförlag


/Johanna 


Var försiktig med kycklingen

Om du ska göra en kycklingrätt är det jätteviktigt att du diskar och rengör allt mycket noga som har varit i kontakt med den råa kycklingen (annars kan man bli sjuk) t.ex. skärbräda och knivar och att du tvättar händerna förståss. Både innan och efter du hållit i kycklingen.

Källa: Barnens skafferi, ICA bokförlag

/Johanna


Pasta med kräftstjärtar

Supergod pastasås som är jättelätt att laga!
Pastasås:

* salt
* peppar
* 2 dl crème fraiche
* 3 tsk fisk- och vinfond eller någon annan buljong
* 1 msk chilisås
* 1 burk kräftstjärtar (ca 150-200 g avrunnen vikt) + 3 msk kräftspad

Gör så här:

Koka tagliatelle under tiden du gör pastasåen så att den blir klar ungefär samtidigt.

Hacka purjolöken i små bitar. Skär paprikan i småbitar. Skär ev. champinjoner i skivor.

Hetta upp en stekpanna med olja eller flytande margarin. Stek lök, paprika och ev. champinjoner ca 5-10 min tills vätskan på champinjonerna kokat in. Salta och peppra.

Tillsätt crème fraiche, fond, chilisås och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av.

Tillsätt sist kräftstjärtar och dill. Låt bli varmt 1-2 minuter och servera genast.


Pris

Lidl: 10.80:-/port.

Ica: 11.50:-/port.



/Ebba

Tomatsoppa med risoni

Den här tomatsoppan gör du lätt som en plätt! Mycket god och dessutom billig soppa!

 

Ingredienser:

·         ca 2 msk smör

·         1 st gul lök

·         ca 800-1 000 g (2 frp) passerade tomater

·         1 dl vatten

·         3 dl vispgrädde

·         1 krm malen svartpeppar

·         2 st tärningar grönsaksbuljong

·         0-1 tsk salt



Gör såhär:

Hacka den gula löken fint. Hetta upp smöret i en kastrull. Lägg löken i det smälta smöret och stek några minuter tills löken är blank och genomstekt. (Sänk gärna temperaturen när du steker löken så att den inte blir bränd.)

Häll på de passerade tomaterna. Häll gärna vattnet först i de tomma förpackningarna så får du ut även den tomatsås som sitter på botten och väggarna i förpackningarna när du häller vattnet i kastrullen. Häll på grädde. Tillsätt svartpeppar. Lägg i grönsaksbuljongen. Rör om. Låt koka upp och småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt.

Smaklig måltid!


Pris

Lidl: 5.50:-/port.

Ica: 8.50:-/port.



/Ebba

Scones

Till 8 scones

3 ¾ dl vetemjöl

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

50 g kallt smör

1,5 dl filmjölk, naturell yoghurt eller mjölk

 

Sätt ugnen på 250. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och finfördela det. Häll i filmjölk eller mjölk och arbeta snabbt ihop en deg. Dela degen i två delar. Platta till varje del till en rund kaka, cirka 1 ½ cm tjock, direkt på en plåt med täckt med bakplåtspapper. Skär eller sporra varje rundel till fyra bitar. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Pris: priset för hela den här rätten är 7 kronor på Lidl och 8 kronor på ICA. Då är inte saltet inräknat!

Servera scones nygräddade med smör, ost marmelad och en varm kopp te.

Källa:Bonniers kokbok

/Johanna


Kryddor som passar till vad

Bullar – kanel, vanilj, kardemumma, saffran

Matbröd – vallmofrän, kummin

Kokt fisk – citron, dill, curry

Stekt fisk – citronpeppar, vitpeppar, paprika

Skaldjur – dill, persilja, vitlök

Kyckling – chilipeppar, dragon, timjan

Fläskkotletter – svartpeppar, oregano

Lammkött – rasmarin, mejram, vitlök, timjan

Grönsaker – basilika, gräslök, persilja, vitlök, körvel

Potatisrätter – kaprik, dill, vitlök, vitpeppar, persilja

Äggrätter – curry, dragon, gräslök

Risrätter – curry, gurkmeja, saffran, vitpeppar

Grönsakssoppor – basilika, dill, lagerblad, muskot

Köttsoppor – kryddpeppar, nejlika, mejram



Källa: Barnens skafferi, ICA bokförlag

/Johanna


Amerikanska pannkakor

Till ca 10 pannkakor

1/3 av pannkakssmeten

1 dl mjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 tsk socker

1 dl blåbär

 

Använd resten av pannkakssmeten och blanda ned mjöl, bakpulver, mjöl och socker. Grädda pannkakorna, 8-10 cm i diameter, medelvärme i en stekpanna med beläggning eller i en väl instekt gjutgärnspanna. Innan du har vänt pannkakorna kan du ha på lite blåbär på den ogräddade sidan. Vänd sedan pannkakan och grädda kortare stund på den andra sidan. Du får då American pancakes med blåbär.

 Pris: Det kostar 21,5 kronor på Lidl och 27 kronor på ICA.

Servera pannkakorna med sirap eller flytande honung.

 

Källa: Bonniers kokbok.

/Johanna


Knytkalas

Samla dig och dina vänner någon kväll i veckan och hjälps åt att laga mat. Gör en knytis, vilket både är roligt och lätt. Kasta ihop en pizza eller en stor sallad med alla olika tillbehör ni gillar, gott och socialt!

Källa: Barnens skafferi, ICA bokförlag

/Johanna


Storhandla

Skippa småköpen på alla små närköp och kiosker. Det kostar mycket mer! Skriv istället en lista och planera vad du ska äta hela veckan, och vad du då behöver köpa hem. Tråkigt tänker alla nu, men jag ska berätta mitt bästa tips av alla. Ta den största kundvagnen av alla, gärna på en fredag eftermiddag när alla stressade fembarnsfamiljer ska storhandla och var skitjobbig. Spring runt på klädavdelningen och kolla på fula kläder, smaka på alla smakprov som finns i affären – gärna två gånger. Stå på fel ställen så stressade mammor blir ännu mer stressade. Jag lovar- det är löjligt kul!

Källa: Barnens skafferi, ICA bokförlag

/Johanna


Omelett

Till 4 personer

I gul lök, hackad

2 msk smör

2 lunchkorvar i skivor

3-4 kokta potatisar i tärningar

3 champinjoner

1 tomat

½ paprika

6 ägg

5 msk mjölk eller vatten

½ krm vitpeppar

 

Fräs löken i smöret så att den blir genomstekt utan att få färg. Lägg i korv och potatis och fräs tills allt är hett. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Häll på de hackade grönsakerna i stekpannan och fräs lätt. Häll sedan smeten över allt i pannan. För en gaffel ut efter pannans botten så ny smet kan nå botten och stelna. Grädda på låg värme tills all smet har stelnat.

Pris: Den kostar 35 kronor på Lidl och 39,50 på ICA. Då är inte smöret inräknat och priset gäller för hela rätten. 

Bjud omeletten direkt ur pannan

 

Tips: variera innehållet i din omelett med allt du har hemma, tärna i ost, skinka eller andra grönsaker.

 

Källa: Bonniers kokbok

/Johanna


Mozarella och olivfyllda köttfärsbiffar

500 gram blandfärs eller nötfärs

2 ägg

3 msk basilika

1 halv burk svarta oliver

1 mozzarellaost

0.5 dl mjöl

Salt

Peppar

 

Gräddsås

3 dl grädde

1 vitlöksklyfta

Ljus redning

Salt
Peppar

3 msk kalvfond

1. Koka upp grädden, vitlöken och kalvfonden

2. Salta och peppra efter behov.

3. Tillsätt ljus redning om du vill ha den tjockare

 

  1. Hacka oliverna och mozarellaosten i mindre bitar
  2. Häll köttfärsen i en bunke och blanda sedan ner ägg och mjöl
  3. Tillsätt kryddor och oliverna
  4. Forma runda biffar, blöt händerna först så går det lättare.
  5. Tryck sedan ner mozarellaosten i biffarna en bit in
  6. Stek i stekpanna på låg värme tills de är klara!

Biffar/portion:

Pris, Ica: 12 kr
Pris, Lidl: 9,5 kr

Servera med till exempel bulgur och tomatsallad

/Annie


Gör-din-egen-salladskväll

När det är fredag umgås man ofta med vännerna. Så varför inte äta mat hemma tillsammans, istället för att gå ut? Billigare, roligare och kanske till och med godare!

Kom överens om vem som ska köpa vilka ingridienser. Tillaga och servera allt som en buffé

så får ni själva plocka vad ni vill ha tills det tar slut! Slå ihop priset för allting och splitta på antal personer som ni är, så blir det rättvist! Här kommer massor av exempel du kan ta del av.

 

Alternativ till grund för sallad:

Bulgur

Couscous
Marinerad pasta – ex. pesto, olivolja och provencalska örter, olivolja och citron

Grundgrönsaker:

Isbergssallad

Tomat
Gurka

Majs

Babyspenat

Rödlök

 

Tillbehör:

Brödkrutonger
Champinjoner

Oliver
Kidneybönor

Minimajs
Ruccola
Fetaost

Mozzarellaost

Avocado

Olivtapenade

Stekt kycklingfilé

Salami

Skinka

Keso

 

 

Exempel på såser:

Vinegrett:

3 msk olja

1 msk vinäger

1 krm salt

0.5 krm peppar

1 vitlöksklyfta

 

 

 

Kall citronsås


Ingredienser

0.5 dl majonnäs

3 dl lättcréme-fraische

1 citron

1-2 vitlöksklyftor

Salt

Svartpeppar


/Annie


Fattiga riddare

4 stycken fattiga riddare

1/3 av pannkakssmeten

4 skivor vitt bröd

2 msk socker

½ tsk kardemumma eller kanel

 

Ta en tredjedel av pannkakssmeten och blanda i sockret och kanelen. Ta en skiva bröd och dränk in den i smeten, låt hela brödet bli fyllt av smeten. Använd lite smör i stekpannan. Häll gärna på lite mer smet när brödet ligger i pannan. Stek tills du ser att smeten börjar stelna, vänd och stek kortare på andra sidan. Håll koll så att båda sidorna får en gyllenbrun färg för bästa resultat. Stek inte på för hög värme.

 

Servera med sylt, socker, sirap eller bara som de är.

Pris: Denna rätt kostar 7 ktonor på Lidl och 8 kronor på ICA. Då har jag inte räknat med kanel eller kardemumma, men på Lidl kostar en förpackning 6.50 och på ICA kostar en förpackning 16,50. 

Tips: använd samma bröd som du hade till varma mackorna. Det gör inget om brödet är torrt eller lite gammalt.

 

Källa: Egen kombinerat recept

/Johanna


Varma mackor

 

 

Till 2 personer

Smör

6 skivor ost

1 tomat

2 skivor skinka

2 skivor salami

2 champinjoner

2 tsk Chilisås

 

Sätt på ugnen på 200 grader

 

Bre mackorna och ha på påläggen. I detta recept hade vi skinka tomat och ost på en macka och på den andra hade vi salami, champinjoner och chilisås. Avsluta med mycket skivad ost på. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.

 

Tips: variera pålägget med det du har hemma, tillexempel med tonfisk eller paprika.

 Pris: Denna rätt kostar för två personer på Lidl, 12 kronor, men där fanns inte chilisåsen. På ICA kostar detta rätt 18 kronor med chilisås.

Källa: eget kombinerat recept.


/Johanna


Provencalska morotsbiffar

Till 4 personer

Om du vill ha ett hemgjort alternativ till de komplement för de vegetariska biffar som finns i frysdisken så är dessa ett säkert kort. Det går fort och innehåller inga konstigheter. De är dessutom väldigt mättande och går även att servera i ett hamburgerbröd.

 

Ingredienser:

Ett halvt kilo morrötter

2 st ägg

1,5 dl mjöl

Provencalska örter

1 krm salt

1 krm peppar

 

  1. Riv ner alla morötter i en bunke, krama ur vattnet så gott det går.
    Kläck sedan äggen i morrötterna och tillför så mycket kryddor du behagar.
  2. Rör om och tillför allt vetemjöl. Ha sedan i salt och peppar.
  3. Forma biffarna i den storlek du önskar och stek dom i olivolja tills de blivit mjuka i mitten och fått en gyllenbrun yta.
  4. Servera med tillexempel färskpotatis och en kall sås.

Pris / Portion, potatis biffar och sås:
Ica Maxi: 8,5 kr
Lidl: 8 kr

/Annie


frys in

Om det blir mat övers, frys in i plastpåsar eller plastförpackningar. Bara att köra in i mikrovågsugnen så har du mat för stunden! Det finns även varor som kan vara bra att ha hemma, vilket gör det lättare att laga mat hemma istället för att äta ute. Bunkra upp med kött som du gillar, du kan även köpa frysta grönsaker som förhoppningsvis kan ge dig inspiration när du ska laga mat.

Källa: Barnens Skafferi

/Johanna


Spenatsoppa med ägghalvor

 

Spenatsoppa är en enkel klassiker som är väldigt god och nyttig. Med tanke på att spenat är huvudingrediensen så blir soppan full av viktiga vitaminer och antioxidanter.

Spenatsoppa går fort att laga och är väldigt billig, då den inte innehåller många ingredienser.

 

Ingredienser:

450 g fryst hackad spenat

1 stor gul lök

5 dl vatten

1 dl vetemjöl

2 st grönsaksbuljonger

1 krm vitpeppar

2-3 dl matlagningsgrädde

1 msk olja.

 

 

Gör så här:

1. Hacka den gula löken och fräs i olja i en stor kastrull. Häll sedan i den frysta spenaten i

Kastrullen och fräs så det tinar. Häll sedan i allt vatten och koka upp spenaten.

2. Häll sedan i grönsaksbuljongerna, krydda med vitpeppar. Rör om i soppan och låt puttra i cirka tio minuter.

3. Häll i matlagningsgrädden i soppan och pudra sedan över mjölet för att undvika klumpar.

Addera mer mjöl om du anser att soppan är för tunn.

4. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor för mer matig känsla.

Pris / portion:
Ica Maxi: 11 kr
Lidl: 10 kr



/Ebba & Annie


Pannkaka


8-10 stora tunnpannkakor


2 ½ dl vetemjöl

6 dl standardmjölk

3 ägg

½ tsk salt

2 msk smält smör

1 msk smör till första laggen

 

Vispa mjölet med 3 dl av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner 1 ägg i taget och tillsätt salt. Smält 2 msk smör och blanda ner det i smeten. Använd gärna en soppslev att ösa med vid gräddningen. Vispa då och då i smeten, så att mjölet inte sjunker till botten. Smält 1 msk smör i stekpannan. Smöret får inte bli brynt innan smeten hälls i. viska runt laggen så att smeten täcker botten. Vänd pannkakan när smeten har stelnat på ovansidan. Stek kortare tid på andra sidan. För resten av pannkakorna behövs inte något smör i stekpannan.

 

Servera med vispad grädde och sylt.

 

Tips: Variera innehållet i pankakorna med socker och kanel, vilket ger en smak av kanelbulle. Eller servera med olika sorters frukt eller varför inte en fruktsallad.

Pris: Denna rätt kostar på Lidl 8,50 och på ICA 10,50. Detta ör för 8-10 pannkakor. 

Vill du göra något annat med satsen? Spara 2 tredjedelar av satsen och gör om till fattiga riddare eller American Pancakes.

 

Källa: Bonniers kokbok


/Johanna


Spagetti Bolognese

En god och enkel köttfärssås som är jätteenkel att laga!
4 port.
Ingredienser:

2 st gul lök(ar)
400 gram köttfärs
400 gram konserverade tomater, hela
1 dl vatten
1 tärning(ar) köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st lagerblad
1 tsk oregano
300 gram spaghetti
svartpeppar, malen
salt


Tillagning:

1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg.

2. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med. Späd med tomat och vatten.

3. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock 30-40 min. Smaka av med salt.

4. Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet och servera med nyriven parmesanost och svartpeppar!
Smaklig måltid!



Pris

Lidl: 8.60:-/port.

Ica: 10:-/port.




/Ebba

Kryddig kikärtssås

 4 portioner

Om du vill ha ett vegetariskt alternativ till köttfärs, eller ett för all del billigare alternativ så är kikärtor en bra variant som ingrediens i den klassiska köttfärssåsen.  Kikärtor är billigt och är rika på proteiner.

 

 

Ingredienser:

300-400 gr Kikärtor
4-5 Medelstora morrötter

1 Gul lök

1 burk krossade tomater

2 Msk olja

2 st grönsaksbuljonger

1 krm vitpeppar

2 krm oregano

1 Vitlöksklyfta

1 dl matlagningsgrädde

4 dl vatten

 

 

Gör så här:

1. Börja med att mixa eller mosa kikärtorna i en skål. Riv sedan ner alla morrötter ner i kikärtsmoset.

2. Hacka löken och fräs den i oljan i en stekpanna tills den blivit mjuk. Häll sedan ner de mosade kikärtorna och de rivna morrötterna i stekpannan. Stek sedan allt tills att morrötterna tappat sin spänst och resterande ingredienser blivit mjuka.

3. Häll sedan i hälften av vattnet och rör om, låt det puttra i en liten stund. Tillför sedan de krossade tomaterna samt de två grönsaksbuljongerna. Pressa sedan ner vitlöksklyftan i såsen.

4. Addera resten av vattnet vid behov. Tillsätt kryddorna och ha i mer vid behov eller smak.

5. Avrunda sedan med att hälla i matlagningsgrädde och låt den puttra lite till.

Servera såsen med pasta och grönsaker.

Pris / portion med pasta:

Ica Maxi: 7,5 kr
Lidl: 7,5 kr


/Annie


Välkommen!

Idag börjar vi att uppdatera recept, de kommer fler. Så ha tålamod!

/Johanna, Ebba & Annie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0