Kryddig kikärtssås

 4 portioner

Om du vill ha ett vegetariskt alternativ till köttfärs, eller ett för all del billigare alternativ så är kikärtor en bra variant som ingrediens i den klassiska köttfärssåsen.  Kikärtor är billigt och är rika på proteiner.

 

 

Ingredienser:

300-400 gr Kikärtor
4-5 Medelstora morrötter

1 Gul lök

1 burk krossade tomater

2 Msk olja

2 st grönsaksbuljonger

1 krm vitpeppar

2 krm oregano

1 Vitlöksklyfta

1 dl matlagningsgrädde

4 dl vatten

 

 

Gör så här:

1. Börja med att mixa eller mosa kikärtorna i en skål. Riv sedan ner alla morrötter ner i kikärtsmoset.

2. Hacka löken och fräs den i oljan i en stekpanna tills den blivit mjuk. Häll sedan ner de mosade kikärtorna och de rivna morrötterna i stekpannan. Stek sedan allt tills att morrötterna tappat sin spänst och resterande ingredienser blivit mjuka.

3. Häll sedan i hälften av vattnet och rör om, låt det puttra i en liten stund. Tillför sedan de krossade tomaterna samt de två grönsaksbuljongerna. Pressa sedan ner vitlöksklyftan i såsen.

4. Addera resten av vattnet vid behov. Tillsätt kryddorna och ha i mer vid behov eller smak.

5. Avrunda sedan med att hälla i matlagningsgrädde och låt den puttra lite till.

Servera såsen med pasta och grönsaker.

Pris / portion med pasta:

Ica Maxi: 7,5 kr
Lidl: 7,5 kr


/Annie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0