Kryddor som passar till vad

Bullar – kanel, vanilj, kardemumma, saffran

Matbröd – vallmofrän, kummin

Kokt fisk – citron, dill, curry

Stekt fisk – citronpeppar, vitpeppar, paprika

Skaldjur – dill, persilja, vitlök

Kyckling – chilipeppar, dragon, timjan

Fläskkotletter – svartpeppar, oregano

Lammkött – rasmarin, mejram, vitlök, timjan

Grönsaker – basilika, gräslök, persilja, vitlök, körvel

Potatisrätter – kaprik, dill, vitlök, vitpeppar, persilja

Äggrätter – curry, dragon, gräslök

Risrätter – curry, gurkmeja, saffran, vitpeppar

Grönsakssoppor – basilika, dill, lagerblad, muskot

Köttsoppor – kryddpeppar, nejlika, mejram



Källa: Barnens skafferi, ICA bokförlag

/Johanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0