Kryddor som passar till vad
Bullar – kanel, vanilj, kardemumma, saffran
Matbröd – vallmofrän, kummin
Kokt fisk – citron, dill, curry
Stekt fisk – citronpeppar, vitpeppar, paprika
Skaldjur – dill, persilja, vitlök
Kyckling – chilipeppar, dragon, timjan
Fläskkotletter – svartpeppar, oregano
Lammkött – rasmarin, mejram, vitlök, timjan
Grönsaker – basilika, gräslök, persilja, vitlök, körvel
Potatisrätter – kaprik, dill, vitlök, vitpeppar, persilja
Äggrätter – curry, dragon, gräslök
Risrätter – curry, gurkmeja, saffran, vitpeppar
Grönsakssoppor – basilika, dill, lagerblad, muskot
Köttsoppor – kryddpeppar, nejlika, mejram
Källa: Barnens skafferi, ICA bokförlag
/Johanna
Kommentarer
Trackback