Mozarella och olivfyllda köttfärsbiffar
500 gram blandfärs eller nötfärs
2 ägg
3 msk basilika
1 halv burk svarta oliver
1 mozzarellaost
0.5 dl mjöl
Salt
Peppar
Gräddsås
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta
Ljus redning
Salt
Peppar
3 msk kalvfond
1. Koka upp grädden, vitlöken och kalvfonden
2. Salta och peppra efter behov.
3. Tillsätt ljus redning om du vill ha den tjockare
- Hacka oliverna och mozarellaosten i mindre bitar
- Häll köttfärsen i en bunke och blanda sedan ner ägg och mjöl
- Tillsätt kryddor och oliverna
- Forma runda biffar, blöt händerna först så går det lättare.
- Tryck sedan ner mozarellaosten i biffarna en bit in
- Stek i stekpanna på låg värme tills de är klara!
Biffar/portion:
Pris, Ica: 12 kr
Pris, Lidl: 9,5 kr
Servera med till exempel bulgur och tomatsallad
/Annie
Kommentarer
Trackback