Mozarella och olivfyllda köttfärsbiffar

500 gram blandfärs eller nötfärs

2 ägg

3 msk basilika

1 halv burk svarta oliver

1 mozzarellaost

0.5 dl mjöl

Salt

Peppar

 

Gräddsås

3 dl grädde

1 vitlöksklyfta

Ljus redning

Salt
Peppar

3 msk kalvfond

1. Koka upp grädden, vitlöken och kalvfonden

2. Salta och peppra efter behov.

3. Tillsätt ljus redning om du vill ha den tjockare

 

  1. Hacka oliverna och mozarellaosten i mindre bitar
  2. Häll köttfärsen i en bunke och blanda sedan ner ägg och mjöl
  3. Tillsätt kryddor och oliverna
  4. Forma runda biffar, blöt händerna först så går det lättare.
  5. Tryck sedan ner mozarellaosten i biffarna en bit in
  6. Stek i stekpanna på låg värme tills de är klara!

Biffar/portion:

Pris, Ica: 12 kr
Pris, Lidl: 9,5 kr

Servera med till exempel bulgur och tomatsallad

/Annie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0