Pannkaka


8-10 stora tunnpannkakor


2 ½ dl vetemjöl

6 dl standardmjölk

3 ägg

½ tsk salt

2 msk smält smör

1 msk smör till första laggen

 

Vispa mjölet med 3 dl av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner 1 ägg i taget och tillsätt salt. Smält 2 msk smör och blanda ner det i smeten. Använd gärna en soppslev att ösa med vid gräddningen. Vispa då och då i smeten, så att mjölet inte sjunker till botten. Smält 1 msk smör i stekpannan. Smöret får inte bli brynt innan smeten hälls i. viska runt laggen så att smeten täcker botten. Vänd pannkakan när smeten har stelnat på ovansidan. Stek kortare tid på andra sidan. För resten av pannkakorna behövs inte något smör i stekpannan.

 

Servera med vispad grädde och sylt.

 

Tips: Variera innehållet i pankakorna med socker och kanel, vilket ger en smak av kanelbulle. Eller servera med olika sorters frukt eller varför inte en fruktsallad.

Pris: Denna rätt kostar på Lidl 8,50 och på ICA 10,50. Detta ör för 8-10 pannkakor. 

Vill du göra något annat med satsen? Spara 2 tredjedelar av satsen och gör om till fattiga riddare eller American Pancakes.

 

Källa: Bonniers kokbok


/Johanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0