Provencalska morotsbiffar

Till 4 personer

Om du vill ha ett hemgjort alternativ till de komplement för de vegetariska biffar som finns i frysdisken så är dessa ett säkert kort. Det går fort och innehåller inga konstigheter. De är dessutom väldigt mättande och går även att servera i ett hamburgerbröd.

 

Ingredienser:

Ett halvt kilo morrötter

2 st ägg

1,5 dl mjöl

Provencalska örter

1 krm salt

1 krm peppar

 

  1. Riv ner alla morötter i en bunke, krama ur vattnet så gott det går.
    Kläck sedan äggen i morrötterna och tillför så mycket kryddor du behagar.
  2. Rör om och tillför allt vetemjöl. Ha sedan i salt och peppar.
  3. Forma biffarna i den storlek du önskar och stek dom i olivolja tills de blivit mjuka i mitten och fått en gyllenbrun yta.
  4. Servera med tillexempel färskpotatis och en kall sås.

Pris / Portion, potatis biffar och sås:
Ica Maxi: 8,5 kr
Lidl: 8 kr

/Annie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0