Provencalska morotsbiffar
Till 4 personer
Om du vill ha ett hemgjort alternativ till de komplement för de vegetariska biffar som finns i frysdisken så är dessa ett säkert kort. Det går fort och innehåller inga konstigheter. De är dessutom väldigt mättande och går även att servera i ett hamburgerbröd.
Ingredienser:
Ett halvt kilo morrötter
2 st ägg
1,5 dl mjöl
Provencalska örter
1 krm salt
1 krm peppar
- Riv ner alla morötter i en bunke, krama ur vattnet så gott det går.
Kläck sedan äggen i morrötterna och tillför så mycket kryddor du behagar. - Rör om och tillför allt vetemjöl. Ha sedan i salt och peppar.
- Forma biffarna i den storlek du önskar och stek dom i olivolja tills de blivit mjuka i mitten och fått en gyllenbrun yta.
- Servera med tillexempel färskpotatis och en kall sås.
Pris / Portion, potatis biffar och sås:
Ica Maxi: 8,5 kr
Lidl: 8 kr
/Annie
Kommentarer
Trackback