Spagetti Bolognese

En god och enkel köttfärssås som är jätteenkel att laga!
4 port.
Ingredienser:

2 st gul lök(ar)
400 gram köttfärs
400 gram konserverade tomater, hela
1 dl vatten
1 tärning(ar) köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st lagerblad
1 tsk oregano
300 gram spaghetti
svartpeppar, malen
salt


Tillagning:

1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg.

2. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med. Späd med tomat och vatten.

3. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock 30-40 min. Smaka av med salt.

4. Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet och servera med nyriven parmesanost och svartpeppar!
Smaklig måltid!



Pris

Lidl: 8.60:-/port.

Ica: 10:-/port.




/Ebba

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0