Spenatsoppa med ägghalvor

 

Spenatsoppa är en enkel klassiker som är väldigt god och nyttig. Med tanke på att spenat är huvudingrediensen så blir soppan full av viktiga vitaminer och antioxidanter.

Spenatsoppa går fort att laga och är väldigt billig, då den inte innehåller många ingredienser.

 

Ingredienser:

450 g fryst hackad spenat

1 stor gul lök

5 dl vatten

1 dl vetemjöl

2 st grönsaksbuljonger

1 krm vitpeppar

2-3 dl matlagningsgrädde

1 msk olja.

 

 

Gör så här:

1. Hacka den gula löken och fräs i olja i en stor kastrull. Häll sedan i den frysta spenaten i

Kastrullen och fräs så det tinar. Häll sedan i allt vatten och koka upp spenaten.

2. Häll sedan i grönsaksbuljongerna, krydda med vitpeppar. Rör om i soppan och låt puttra i cirka tio minuter.

3. Häll i matlagningsgrädden i soppan och pudra sedan över mjölet för att undvika klumpar.

Addera mer mjöl om du anser att soppan är för tunn.

4. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor för mer matig känsla.

Pris / portion:
Ica Maxi: 11 kr
Lidl: 10 kr



/Ebba & Annie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0