Tomatsoppa med risoni

Ingredienser:
· ca 2 msk smör
· 1 st gul lök
· ca 800-1 000 g (2 frp) passerade tomater
· 1 dl vatten
· 3 dl vispgrädde
· 1 krm malen svartpeppar
· 2 st tärningar grönsaksbuljong
· 0-1 tsk salt
Gör såhär:
Hacka den gula löken fint. Hetta upp smöret i en kastrull. Lägg löken i det smälta smöret och stek några minuter tills löken är blank och genomstekt. (Sänk gärna temperaturen när du steker löken så att den inte blir bränd.)
Häll på de passerade tomaterna. Häll gärna vattnet först i de tomma förpackningarna så får du ut även den tomatsås som sitter på botten och väggarna i förpackningarna när du häller vattnet i kastrullen. Häll på grädde. Tillsätt svartpeppar. Lägg i grönsaksbuljongen. Rör om. Låt koka upp och småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt.
Pris
Lidl: 5.50:-/port.
Ica: 8.50:-/port.
/Ebba